Het nieuwe model van de Clevy Hearsafe

Vandaag hebben we het eerste deel van de nieuwe Clevy Hearsafe ontvangen en we zijn meer dan blij met het eindresultaat. 

Hier is een introductie van wat nieuw is en waarom. 

Afmetingen voor kinderen

Deze koptelefoon is niet te groot en niet te klein. Het is speciaal gemaakt voor kinderen. 

Glimmende coating

Op het is eerste gezicht leek rubber coating de beste optie, want dat geeft dat “goed voor kinderen” gevoel. Toch zijn we niet voor rubber coating gegaan aangezien het minder hygiënisch is en rubber heeft het probleem dat het plakkerig wordt na een aantal jaar. 

We hebben daarna 3 types coating vergeleken: Mat, zijdeglans en shiny. We hebben uiteindelijk gekozen voor shiny UV coating aangezien na onderzoek bleek dat die het meest hygiënisch was. Het was ook de meest kras vaste optie en het makkelijkste schoon te maken. Tenslotte, welk kind houdt nou niet van een glimmend product? 

Geluidskwaliteit

We hebben onderzoek gedaan naar een betere geluidskwaliteit dan de vorige modellen, en vele speakers versleten. Uiteindelijk is dat ons gelukt dankzij de nieuwe 40mm driver. 

Memory foam oorkussens

De nieuwe memory foam oorkussens helpen ook mee met de geluidskwaliteit aangezien deze kussen zich beter aanpassen op de oren. Daarnaast is het veel comfortabel op de oortjes. 

Limiting

Dit nieuwe model is ook gelimiteerd tot 85dB, maar nu wordt dat gedaan in de koptelefoon zelf in plaats van in de kabel. Dit geeft een veel beter resultaat dan de vorige modellen, aangezien het geluid van de vorige Hearsafe wat interferenties gaf wanneer het volume teveel gepushed werd.  

Jackmate

Er is nu een Jackmate functie. Elke Hearsafe heeft twee vrouwelijke jackpoorten, die het mogelijk maken om tot wel 5 koptelefoons te koppelen aan één apparaat. 

Draad

Met ons vorig model waren er enkele problemen met de draad. Daarvoor hadden we een stevigere draad ontwikkeld en dit toegevoegd aan de nieuwe Hearsafe koptelefoon. 1,5 meter lang, gedeeltelijk opgerold en zeer stevig. De draad heeft twee mannelijke aansluitingen, zodat hij zichzelf kan uitwerpen wanneer er te hard aan wordt getrokken. 

L+R

De Links en Rechts tekens staan groot geschreven op de earpads, in plaats van heel klein aan de binnenzijde van de hoofdband. Dit is makkelijker voor kinderen.

Beschermingscase

Als je een Hearsafe aangeschaft, dan krijg je er ook een sterkte beschermende case bij. Ook zit een haak bij om de case makkelijk op te hangen aan een rugzak of een kapstok. De koptelefoon past er perfect in. Het is makkelijk en extra hygiënisch.  

Identificatie-stickers

In de case zitten ook ID-stickers. Kinderen kunnen hun naam (en klas) opschrijven zodat de koptelefoons niet van hoofd naar hoofd gaan wanneer er meerdere gebruikers en meerdere koptelefoons zijn. Naast het plakken van een sticker op de koptelefoon, kun je ook een sticker plakken op de case zodat de juiste koptelefoon in de juiste case blijft. 

Zie ook: